Европейска седмица на мобилността

За поредна година Дирекция „Национален парк Пирин“ организира предизвикателството „Ходи пеша, а не с кола – част 4”

„Колкото повече, толкова повече- edition”

Дирекция „Национален парк Пирин” ви предизвиква да се включите в предизвикателство „Ходи пеша, а не с кола – част 4”, посветено на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември 2023 г.

Можеш да участваш в това предизвикателство, като от 16 до 22 септември се опиташ да да извървиш колкото е възможно повече крачки пеша. Както обича да казва Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече“. Колкото повече крачки направиш през тази седмица, толкова е по-голям шанса да спечелиш нашата голяма награда.

Как да участваш?

Направи скрийншот, доказващ твоето постижение (изминати крачки за периода 16-22 септември) и го публикувай на своята стена във фейсбук или инстаграм, придружено с хаштаг  #седмицанамобилността. Измисли и публикувай към снимката кратко послание или мото, с което да вдъхновиш приятелите си и те да изберат този здравословен и същевременно природосъобразен начин на предвижване.

Ако не използваш никоя от социалните мрежи, отново можеш да участваш, като изпратиш снимката и личните си данни – име и фамилия, и телефон за обратно връзка на адрес dnp@pirin.bg до 26 септември.

На 27 септември ще обявим победителя в предизвикателството. Участника с най-много извървени крачки в периода 16-22 септември ще получи голямата награда на предизвикателството „Ходи пеша, а не с кола – част 4”- безжични слушалки.

Допълнителна информация за това, как можеш да спечелиш нашата голяма награда, ще намериш тук.

Европейската седмица на мобилността е водещата кампания на Европейската комисия (ЕК) за повишаване на осведомеността за устойчивата градска мобилност. Тя се провежда традиционно от 16-ти до 22-ри септември от 2002 г. насам. В рамките на тази седмица се организират различни събития, които завършват с Ден без автомобили в последния ден на инициативата. Темата на Европейската седмица на мобилността за 2023 г. е „Пестене на енергия“.