Децата от дневен център „Здравец” направиха поход в планината

Служители на Дирекция „Национален парк Пирин“ и приятелите ни от Дневен център – седмична грижа в гр. Банско и децата от  Дневен център „Здравец” направиха първия за сезона поход в планината. Те се разходиха по обновената образователна пътека, пригодена за хора с увреждания, в местността Ролбан.

Групата си направи чуден пикник на една от специално изградените беседки и събра „горски материали“, които ще послужат при направата на бъдещи проекти. 🌲🏞️

Образователна пътека „Ролбан“ е с дължина около 1,5 км. Тя е пригодена за хора в неравностойно положение. Специална настилка позволява по нея да се движат инвалидни колички. Тази пролет служители от Дирекция „Национален парк Пирин“ обновиха 7-те дървени платформи. Те са с осигурен достъп и могат да се използват за различни активности – от спорт на открито до приятно четене на книга.

По пътеката са разположени пейки, стойки за колела и образователни табла, от които посетителите могат да научат повече за биоразнообразието на защитената територия.