Посетителски информационни центрове

ПОСЕТИТЕЛСКИ ИНФОРМАЦИОННЕН ЦЕНТЪР гр. БАНСКО

  От началото на 2016 година отвори врати новият Посетителски информационен център, изграден от Дирекция „Национален парк Пирин“ с финансови средства от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“.

  Центърът разполага със зала за посетители, прожекционна зала и постоянна експозиция с 20 интерпретативни модула, пресъздаващи богатия растителен и животински свят в Пирин, двор с кътове за игри.

  Мястото, на което е изграден Центърът – в подножието на планината, позволява на всеки, дори разполагащ с кратко време турист, да научи любопитни и важни неща за неповторимата дива природа, съхранявана на територията на Национален парк „Пирин“.

  Адрес на Посетителския информационен център 2770 гр. Банско, ул. „Пирин“ 104

Работно време:
понеделник – петък
9:00 – 12:30
13:00-17:30
събота и неделя почивен ден

  За посещения на групи се изисква предварителна заявка.

  За допълнителна информация: тел. 0884 323 245, ел. поща: pic_pirin@abv.bg
Николина Ангелинина, старши експерт към Дирекция „Национален парк Пирин”

  Тук може да разгледата фейсбук страницата на Посетителски информационен център на Национален парк „Пирин“

 

 

 ПОСЕТИТЕЛСКИ ИНФОРМАЦИОННЕН ЦЕНТЪР гр. САНДАНСКИ

 

  Посетителският  информационен център на Дирекция „Национален парк „Пирин“ в гр. Сандански дава възможност местните хора и гостите на града да научат повече за биоразнообразието и природното богатство, опазвани на територията на Национален парк „Пирин“.

  Центърът е на 3 етажа и разполага с многофункционална зала за посетители, прожекционна зала и постоянна експозиция с около 20 интерпретативни модули, пресъздаващи богатия растителен и животински свят в Пирин. В сградата се помещава и административният офис на парков участък „Каменица”. Строителството и оборудването на центъра са осъществени със средства от Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.“ и са част от големия проект, изпълняван от Дирекция „Национален парк Пирин“ – „Устойчиво управление на Национален парк „Пирин“ и резерват „Тисата“.

  Веднага след официалното откриване на 6 юни 2014 год., посетителският център започна пълноценно да изпълнява ролята си на средище за провеждане на образователни дейности с деца от региона, както и с гостуващи в града, посрещане и информиране на българските и чуждестранни туристи за биоразнообразието в Пирин и най-интересните природни, културно – исторически и др. забележителности в целия Пирински регион, предлагане на информационни и рекламни материали за Национален парк „Пирин“ и прилежащите на парка общини.

   Посетителският  информационен център в гр. Сандански работи след предварителна заявка от 9.00ч. до 17.00 ч.

   Връзка за допълнителна информация: тел. 0884 / 484 846 – Валентин Стаменов, главен инспектор на парков участък „Каменица” към Дирекция „Национален парк Пирин.