Конкурс „През девет планини в десета“

    Присъствието на Национален парк „Пирин” в Списъка на световното културно и природно наследство, потвърждава изключителната и универсална стойност на природния обект, който заслужава да бъде съхранен в полза на цялото човечество! Ръководството на Националния парк разчита изцяло на това, посетителите да осъзнават собствената си отговорност към опазването на територията, да се отнасят с уважение към природата и да поддържат адекватно поведение в границите на защитената зона.

    „През девет планини в десета” е темата на конкурса за фотография, рисунка и/или есе, организиран от Национален парк „Пирин” по случай честването на 55 годишнината от създаването му през месец ноември 2017г.

   Конкурсът цели позитивно отношение към природата и нейното опазване.

 Планината е онази магична фигура, която винаги е там някъде горе и мами  въображението ни да се впуснем в едно приказно пътешествие. Връзката между човека и природата и стремежът ни да се съизмерим с нещо толкова голямо и величествено, е естествен избор на нашето вдъхновение за конкурса.

   И ако и вие усещате тази връзка между себе си и природата, то Ви каним на едно творческо предизвикателство. Нека покажем какво означава природата за нас хората, как я виждаме и какви сме ние когато сме там горе.

   Надяваме се с вашите фотографии, рисунки и есета да стигнем далеч – много далеч!Ако трябва през девет планини в десета…

    Условия на конкурса:

  • В надпреварата могат да участват всички желаещи без ограничение във възрастта.
  • Фотографиите, рисунките или есетата трябва да бъдат съобразени с темата и да показват природа на територията на Национален парк „Пирин”.
  • Всеки участник има право да изпрати три фотографии във формат JPG, три рисунки и едно есе.
  • Краен срок: фотографиите, рисунките или есетата трябва да бъдат изпращани до 15.10.2017г. След тази дата няма да се приемат фотографии, рисунки и есета.
  • Заедно с тях участникът трябва задължително да изпрати  следната информация: име и фамилия, възраст, населено място, e-mail, заглавие на снимката и кратко описание къде е направена и какво изобразява.
  • С изпращане на материалите участникът се съгласява те да бъдат публично споделени в интернет пространството!
  • Моля изпращайте вашите фотографии, рисунки и/или есета на адрес: обл. Благоевград, общ. Банско, гр. Банско 2770, ул. ”България” №4 или на e-mail:  pirin_np@abv.bg.
  • Гласуването ще се извърши онлайн във фейсбук страницата ни с харесвания под всяка публикация и ще продължи до 31.10.2017г.
  • Авторите на трите публикации, събрали най-много гласове ще бъдат класирани съответно на първо, второ и трето места. Уведомяваме участниците с два или три продукта, че в крайната класация ще участва само този с най-много гласове. Отличените ще получат грамоти и предметни награди.
  • Организаторите запазват правото си да публикуват най-добрите творби в печатни издания и сайтовете на организаторите на национално и международно ниво, да използват най-добрите рисунки и други произведения за организиране на изложби с тях
  • Организаторите не носят отговорност, ако публикуват участващите творби, в случай че са плагиат или са подадени с грешно написано име и фамилия.

    Молим, спазвайте сроковете и правилата на конкурса! Ръководството на Национален парк „Пирин” пожелава успех на всички участници. Нека покажем красивата природа на нашия Пирин!

 

Есе  „През девет планини в десета“ Автор Борислав Димитров

Уловени мигове! /Ескизи от Пирин/  Автор  Йорданка Калистрина

Как да накараме един приказлив човек да мълчи /Пътепис/ Майя Вацкичева

Kрасиво, диво и щастливо… Автор Мая Танева

 

[robo-gallery id=“1761″]

[robo-gallery id=“1765″]