Фотоконкурс и Национална фотоизложба ФОНТАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ

        Крайният срок за участие е до 12:00 часа на 15 февруари 2017 г.

        Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата” организират фотоконкурс и Национална фотоизложба на тема „Фонтаните в България”. Проявите са част от събитие СЕДМИЦА НА ВОДАТА 2017, което се осъществява по случай Световния ден на водата – 22 март, и е част от инициативата „Международен Воден Мост 2017“.

        Темата на конкурса цели да обедини и представи красивите фонтани в страната –
старини или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради, и дори в дворове на частни домове.

        Петдесетте най-впечатляващи снимки в конкурса ще станат част от Националната фотоизложба „Фонтаните в България“,която ще бъде представена от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

        Десет от тези 50 кадъра ще бъдат избрани след онлайн гласуване на:www.waterbridge.infoОстаналите 40 ще бъдат посочени от експертно жури.
Само пет от общо 50-е снимки ще станат безспорни победители в конкурса. Те ще бъдат обявени на церемония, която предстои да се проведе на 22 март – Световния ден на водата, отново във фоайе на УАСГ (новата сграда). А авторите на творбите ще получат специални награди.

        КАТЕГОРИИ В КОНКУРСА

 1.  Награда за обществена институция
 2.  Награда на онлайн-публиката
 3.  Първо място в класацията на журито
 4.  Второ място в класацията на журито
 5.  Трето място в класацията на журито

        В категория „Награда за обществена институция“ могат да участват държавни, общински, културни институции или НПО организации. Категорията има и допълнително условие – снимките да са придружени с пояснителен текст, представящ положителен пример за грижа и добра практика за устойчиво управление на водните ресурси от институцията или организацията.

        УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

 1.  Част от конкурса имат право да бъдат фотографии, които са пряко свързани с темата „Фонтаните в България“. Работите могат да бъдат цветни и/или черно-бели.
 2.  Всеки участник заявява желанието си да се включи във фотоконкурса чрез регистрация на адрес: www.waterbridge.info c уникално потребителско име и актуална поща. След регистрацията, на посочения е-мейл ще бъде изпратена парола за управление на профила.
 3.  Всички участници е нужно да посочват в регистрационна форма актуални данни за обратна връзка. В случай на неточност на подадената информация или при невъзможност за контакт с автор на номинирана фотография, участникът ще бъде дисквалифициран.
 4.  Всеки участник има право на 3 авторски фотографии и само на 1 потребителски профил.
 5.  Снимките се качват в страницата на фотоконкурса, където се събират в профила Ви.
 6. Всички снимки търпят одобрение преди да бъдат публично достъпни в страницата на фотоконкурса.
 7.  Към всяка творба трябва да има посочени: автор, заглавие и/или място, където тя е направена. Снимките могат да бъдат придружавани от кратки авторски текстове, разказващи интересни истории за обекта.
 8.  Всяка една от фотографиите трябва да притежава оригинал с високо качество за печат 50×70 см, в случай, че бъде номинирана за изложбата „Фонтаните в България”.
 9.  Създателите на номинираните творби задължително трябва да подпишат декларации за авторско право, с която удостоверяват авторството на снимката и преотстъпват правото й на ползване на организаторите за целите на фотоконкурса „Фонтаните в България”. (Ако снимка на участник с ненавършени 18 години бъде номинирана, декларацията за авторско право се подписва от родител или настойник.).
 10.  Авторите на номинираните снимки ще бъдат поканени от организаторите да изпратят оригиналите на имейл: fotokonkurs@waterbridge.info

        Крайниятсрок за записване и за изпра  щане на снимките е 12:00 часа на 15 февруари 2017 г. ДИСКВАЛИФИЦИРАНЕ

        Застрашени да отпаднат от конкурса са участниците предоставили:

 1.  Неточна информация за себе си и/или за работата си.
 2.  Творба и/или текстове, които не са тяхно дело.
 3.  Фотография, която няма оригинал с посочените по-горе технически характеристики.
 4.  Снимки, които не отговарят и/или противоречат на закона за авторското право и сродните му права; такива с дати, копирайт, воден знак; с обиден характер и т.н.

        КЛАСИРАНЕ

        Десетте фотографии с най-много онлайн гласове получават правото да се включат в крайната селекция от 50 снимки, предвидени за Националната изложба „Фонтаните в България“. Още 40 ще станат част от експозицията след гласуване от страна на експертно жури. Имената на членовете журито – фотографи, еколози, представители на водния сектор, ще бъдат публикувани на фейсбук-страницата на фотоконкурса.

        Докато протича фотоконкурса всички снимки-участници ще бъдат представени и на фейсбук страницата на конкурса „Фонтаните в България“, но харесванията от фейсбук ще се вземат предвид за окончателното класиране единствено в случай, че определени снимки имат равен брой гласове в страницата: www.waterbridge.infoВсички 50 творби ще бъдат публикувани във фейсбук страниците на БАВ и на Международен Воден Мост.

        След 22 март те ще станат част от пътуваща изложба, която ще посети различни градове и административни центрове в страната.

        КОНТАКТИ

        за регистрация за участие във фотоконкурса: www.waterbridge.info

        за повече информация: fotokonkurs@waterbridge.info

     

   УСПЕХ НА ВСИЧКИ АВТОРИ!