Дирекцията „Национален парк Пирин“ обявява конкурс за фотография, рисунка и есе

За втора поредна година Дирекция „Национален парк Пирин“ организира конкурса „През девет планини в десета“. Основната идея на инициативата е да се покажат завладяващите красоти на Пирин планина и съхранената дива природа в националния парк.

Конкурсът е насочен към всички, без ограничение във възрастта. Всеки участник може да изпрати 3 фотографии, 3 рисунки и есе в срок до 15.10.2018 г. на адрес обл. Благоевград, общ. Банско, гр. Банско 2770, ул. ”България” №4 или на e-mail: pirin_np@abv.bg.

Участниците, които ще се борят в трите категории – рисунка, фотография и есе, ще бъдат оценени с гласуване онлайн във фейсбук страницата на парка https://www.facebook.com/NPPirin/ с харесвания под всяка публикация. Срокът за гласуване е 31.10.2018 г. Авторите на трите публикации, събрали най-много гласове, ще бъдат класирани на призовите места и ще бъдат отличени с грамоти и предметни награди.

Награждаването ще се състои на 08.11.2018 г. в  Посетителския информационен център на Национален парк „Пирин“ в Банско, когато ще се проведат заключителните мероприятия за отбелязването на 56-та годишнина от създаването на парка.

В специално създаден албум във фейсбук страницата на посетителския център https://www.facebook.com/NPPirin/ и на сайта на парка http://www.pirin.bg/ ще бъдат публикувани всички снимки, рисунки и есета по реда на тяхното получаване.

Условията на конкурса може да видите тук:

Ръководството на Национален парк „Пирин” пожелава успех на всички участници. Нека покажем красивата природа на нашия Пирин!

За допълнителна информация: тел. 0884323245 – Николина Ангелинина, и e-mail pirin_np@abv.bg