В памет на загиналите при гасене на пожар

   На 21 юли бе почетена паметта на четиримата офицери, които загинаха преди 14 години при гасене на пожар в местността Бетоловото край Разлог. Родственици, колеги и приятели се поклониха пред саможертвата на полк. Кирил Чамишки от РД ПБЗН-Благоевград, на подполковник инж. Милко Пейковски, на майор инж. Николай Радулов и на лейтенант Бойко Панайотов от българската армия.

   Военният ритуал се проведе пред паметника на офицерите на лобното им място. Свещеник отслужи панихида, след което бяха положени венци и цветя на паметния знак на загиналите. Паметта на четиримата офицери бе почетена с военни почести от представители на ВВС и Авиобаза „Крумово”, представители на противопожарната служба, на областната и общинската администрация, жители на Разлог и служители на Дирекция „Национален парк Пирин“, Регионална дирекция по горите и Югозападно държавно предприятие.

   На 24 юли 2003 г. за погасяването на опустошителен горски пожар в местността “Бетоловото” в Пирин планина е потърсена помощ и от Българската армия, която изпраща хеликоптер „Ми-17” от авиобазата в Крумово. Около 9.40 часа, при поредното захождане към огнището на пожара внезапно хеликоптерът пада и на място загиват полк. Милко Пейковски, майор Николай Радулов, мл. л-т Бойко Василев и пожарникарят полк. Кирил Чамишки, включил се по собствено желание в помощ на военните летци.