Дирекция „Национален парк Пирин” с инициатива за седмицата на мобилността

Дирекция „Национален парк Пирин” ви предизвиква да се включите в предизвикателство „Ходи пеша, а не с кола – част 2”, посветено на седмицата на мобилността от 16 до 22 септември 2021 г.

Можеш да участваш в това предизвикателство, като поне един ден от 18 до 22 септември извървиш 7000 крачки пеша. Направи скрийншот, доказващ твоето постижение и го публикувай на своята стена във фейсбук, придружено с хаштаг  #седмицанамобилността. Измисли и публикувай към снимките кратко послание или мото, с което да вдъхновиш приятелите си и да ги насърчиш да последват твоя пример.

На 27 септември всички участници в предизвикателството „Ходи пеша, а не с кола – част 2” ще участват в томболата за голямата награда – смарт часовник.

Как можеш да участваш в томболата за голямата награда – смарт часовник, можеш да научиш тук.

Европейската седмица на мобилността е водещата кампания на Европейската комисия (ЕК) за повишаване на осведомеността за устойчивата градска мобилност. Тя се провежда традиционно от 16-ти до 22-ри септември от 2002 г. насам. В рамките на тази седмица се организират различни събития, които завършват с Ден без автомобили в последния ден на инициативата. Основната тема на Европейската седмица на мобилността за 2021 г. е „Устойчива мобилност за безопасен и здравословен начин на живот“.