Дирекция „Национален парк Пирин” отбелязва Световния ден на водата – 22 март

Дирекция „Национален парк Пирин” ще отбележи Световния ден на водата със седмица на отворените врати в Посетителския информационен център в Банско. Всеки делничен ден от 9 до 17 ч. в периода от 18 до 22 март посетителите ще имат възможността да научат повече за реалната ситуация с водната криза и как тя засяга всички аспекти на обществото.

На 23 март в Посетителския център на НП „Пирин” в Сандански ще се проведе беседа и презентация на тема „Вода и водните ресурси в НП „Пирин” и начини за тяхното опазване” с ученици от ОУ „Христо Ботев”- с. Катунци, родители и ръководители.  Посещението ще бъде заснето, за да бъде представено на среща за обучение, учене и преподаване по проект „Водата – анализ чрез експериментални изследвания”, по програма „Еразъм +” в Румъния.

Световния ден на водата се отбелязва от 1993 г., като всяка година в целия свят се организират прояви, посветени на водата. През 2019 г. темата на кампанията „Вода за всички! Всеки е важен!“. Повече информация за кампанията можете да прочетете тук и на worldwaterday.org