С войнски ритуал беше почетена паметта на загиналите при гасене на пожар в Пирин

С войнски ритуал в местността Бетоловото, край Разлог, военнослужещи от 24- та авиационна база отдадоха почит на подп. инж. Милко Пейковски – военен пилот, майор инж. Николай Радулов – военен пилот, мл. лейт. Бойко Панайотов – борден техник, полк. Кирил Чамишки – началник на сектор „Държавен противопожарен контрол“ към РДВР в Благоевград. Четиримата мъже загинаха в трагичен инцидент с вертолет „Ми-17“ на днешната дата преди 15 години, при изпълнение на служебния си дълг – гасене на горски пожар.

На паметника на лобното място в подножието на Пирин се събраха техни близки, приятели и колеги, жители на близките градове. С възпоменателно слово, в което беше подчертана значимостта на делото на загиналите в битката с огнената стихия за спасяването на природата на България, беше почетена паметта им. Отслужена беше панихида за четиримата достойни мъже и професионалисти, прозвуча националния химн.

Венци и цветя поднесоха служители на МО, МВР, на Областната администрация в Благоевград, община Разлог, ЮЗДП, РУГ и ДНП „Пирин“.