Охрана и полиция спряха бракониери в парк „Пирин“

   Бракониерски действия в Национален парк „Пирин“ преустановиха служители на парка и РУ-Полиция, Банско. Акцията е организирана на 19 ноември след сигнал на тел. 112 от туристи, които съобщават за стрелба в района на 300м под х. Вихрен в 16.15 ч. Туристите са сигнализирали за бракониерски акт, при който е била убита дива коза и качена в черен автомобил.

   Охраната на парка и полицейските служители са извършили незабавни заградителни действия.В 16.30ч в местността „Мотиката“ (намираща се в охранителен участък „Лисичетатата“ на територията на парков участък „Вихрен“) е спрян за проверка лекият автомобил снарушителите – две лица, едното отБанско,другото от София. При проверката е установено, че в багажника има убита дива коза, а на задната седалка – 2 пушки(карабини).Служителите от РУ-Полиция, Банско, веднага извършиха следствени действия, като бе образувано досъдебно производство срещу нарушителите. Трупът на дивата коза, пушките и други вещи бяха иззетиот полицията. Двамата извършители бяха задържани под стража за 24 ч, докато текат следствените действия.

   Служители на НП „Пирин“ предпиеха административно-наказателни производства срещу извършителите. В момента са предприети действия по недопускане на брокониерски актове на територията на парка.